Добрата новина: Почти половината сума за следващата операция на Любчо вече е събрана

Плевенчани организираха успешно благотворителна конференция в подкрепа на момчето

Почти половината сума за следващата операция на седмокласника Любчо вече е събрана. Както вече писахме, плевенчаните Симеон и Георги Прусийски бяха сред организаторите на благотворителна IT конференция в зала 3 на НДК. Създателите на първата IT академия в града на Панорамата си бяха поставили за цел всички средства, събрани от продадените билети да бъдат дарени за лечението на детето в австрийска болница.

Припомняме, че Любчо Еленков е седмокласник. От първата глътка въздух за него се грижат баба и дядо. Съдбата е жестока - пиян шофьор убива родителите му, а той се ражда скован от детска церебрална парализа. Уврежданията на детето са тежки. През годините претърпява няколко операции. Последната е в австрийска клиника. Мечтата на Любчо е с голямото си сърце да стане лекар. За да я сбъдне, тази пролет трябва да пътува за поредната операция във Виена. Лекарите са категорични, че с много рехабилитация след това момчето ще проходи. През септември са му правили интервенция на тазобедрената става във Виена. Сега за април месец вече е получена офертата - 12 000 евро е сумата за махане на импланта и операция на двете стъпала на детето.

Гимнастики, кинезитерапии, рехабилитации, плуване, арт терапии, логопед, психолог… Така минават дните на Любчо, разграфени по часове, устремени, без почивка…

Благотворителната конференция мина при висок интерес. Присъстващите имаха възможност да се срещнат с представители на големи IT компании, организатори на StartUp конференции, както и млади предприемачи и IT специалисти, които споделиха знанията и опита си в тази сфера. Лектори бяха едни от най–изявените професионалисти и реализирали се хора от бизнеса и IT сферата. По време на събитието имаше благотворителен базар, както и дарителски кутия.

За допълнителна информация: Да помогнем на Любчо