Кметът на Червен бряг дава на прокурор договор, подписан след балотажа

Стойността му е на стойност 20 хиляди лева без ДДС

Кметът на Червен бряг инж. Данаил Вълов внесе сигнал в Районната прокуратура за незаконен договор от 2 ноември 2015 г., по който страни са Общината като възложител и "А"-три Архитектура и изпълнения" ООД, гр. София - изпълнител. Контрактът е сключен ден след проведения балотаж за избор на кмет на Община Червен бряг и 8 дни преди спечелилият кандидат инж. Данаил Вълов да положи клетва и да встъпи официално в длъжност.

Подписаният договор  е за предпроектни проучвания за реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефектвиност на сградата на стадион, гр. Червен бряг, във връзка с кандидастване на общината по ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г. Стойността му е на стойност 20 хиляди лева без ДДС.

По време на подписването на договора временно изпълняващ длъжността кмет е бил Мирослав Манов, но той не е парафиран от него, а от секретаря на общината Антоанета Костадинова. Договорът е съгласуван сот Петя Иванова - юрисконсулт по служебно правоотношение в Община Червен бряг и по същото време  - член на ОИК - Червен бряг.

По контракта е направено авансово плащане в размер на 70% от стойността му. Фактурите и платежните нареждания са одобрени и подписани на 9 ноември от зам.-кмета Георги Петров, информираха от местната администрация.