Далаклиев заминава за Корея, България се включва в Световните военни игри

Битките на боксовия ринг в азиатската държава ще започнат на 4 октомври

Както вече писахме, десет състезатели ще представят България на Световните военни игри. Най-сериозната международна проява за военните спортисти за 2015 г. ще се състои от 2 до 10 октомври в Южна Корея. Ще участваме в два вида спорт - лека атлетика и бокс. Сред спортистите, които тази вечер потеглят за град Мунгеонг е и световният шампион Детелин Далаклиев. Тимът ни ще лети до Турция след няколко часа, а утре сутрин от южната ни съседка продължава към азиатската държава.

"Със сигурност ни очаква сериозно състезание. Много държави са военизирали професионалните си спортисти и конкуренцията няма да е никак малка. Очаквам състезанието да е на много високо ниво", сподели Далаклиев пред Plevenutre.bg преди няколко седмици. "Целта е ясна - да представим достойно България и българската армия. Не съм играл от известно време на голям форум, но като цяло се чувствам добре. Това, което мога да обещая, е, че ще дам всичко от себе си", допълни световният шампион от Милано 2009.

Припомняме, че в българския състав личат още имената на Александър Александров - Памперса, Ваня Стамболова, Георги Иванов, Петя Дачева, Даниела Йорданова и др. Българската група е малка, но подбраният състав е повече от качествен, така че ще стискаме палци за успешно представяне.

Според официалния сайт на форума в Корея, надпреварата в бокса ще започне на 4 октомври, което означава, че Далаклиев и Александров ще имат известно време за аклиматизация.