Проф. Димитър Стойков стана "Кмет на годината" в категория "Здрави жители”

Кметът на Плевен бе с пет номинации в надпреварата

Проф. д-р Димитър Стойков, кмет на община Плевен, стана "Кмет на годината" в категорията "Здрави жители” по време на тържествената церемония на 11 септември вечерта в столицата. Конкурсът се организира от портала на българските общини Кмета.бг и показва доколко българските общини успяват да се превърнат в средище и изразител на гражданската отговорност и потенциал на нацията. "Тази награда означава много за мен. Казвам го като човек, за когото хипократовата клетва се е превърнала в смисъл на живота. За да бъде ефективно лечението на един град, то трябва да бъде изпълнено отговорно", заяви кметът на Плевен проф. Стойков по време на церемонията.

В надпреварата за "Кмет на годината" проф. Димитър Стойков бе с пет номинации – в категориите - „Пълноценна жизнена среда”, „Инвестиции и заетост”, „Съхранена история и култура”, „Здрави жители”, „Модерно земеделие”. Право на участие имаха всички избрани и действащи кметове за мандат 2011-2015 г. В първия етап бяха номинирани 265-те български общини в 12 категории. След оценка по няколко критерия във втория кръг останаха 30 общини - по десет малки, средни и големи.

На официалната церемония присъстваха министрите на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, на земеделието и храните Десислава Танева, на туризма Николина Ангелкова, ръководителят в ГД "Околна среда" на Европейската комисия Джордж Кремлис, депутатът от Европейския парламент и член на председателството на Европейския парламент – Андрей Ковачев, депутатът от Европейския парламент и член на Комитета по регионалното развитие – Андрей Новаков.