Българи и цигани се млатиха в Божурица

Скандалът започнал в местната дискотека

От МВР съобщиха в понеделник, че на 11 юли 2015 година около 08.10 часа в РУ - Долна Митрополия е получен сигнал за прието лице в ЦСМП - Плевен с черепно мозъчна травма, с реална опасност за живота, получена след нанесен побой в село Божурица. Изпратеният на място полицейски екип установил, че пострадалият е 31-годишен местен жител. Във връзка с побоя са задържани 33-годишен и 29-годишен, от същото село. По първоначална информация между мъжете е възникнал конфликт след употреба на алкохол.

Plevenutre.bg научи, че скандалът е започнал в местната дискотека, която преди време била затворена именно заради подобни случаи. Задържаните са от ромски произход. Наш читател твърди, че група от 5-6 българи провокирала 33-годишния и 29-годишния, които на няколко пъти помолили да бъдат оставени на мира. Впоследствие ромите били причакани навън, но резултатът от направената засада не завършил очаквано.

"Знам, че много хора ще го сметнат за странно, защото все ден четем за ромските своеволия, но в случая всичко бе провокация от страна на българите. Задържаните от полицията бяха излезели да празнуват, предстояло им е пътуване в чужбина и опитаха да избегнат конфликта. Може да питате и хора от селото, че не са били сред проблемните никога", коментира нашият читател, пожелал да остане анонимен. Точно поради тази причина Plevenutre.bg е готов да предостави трибуна и на други очевидци.

Припомняме, че за случая в Божурица е уведомен прокурор от РП - Плевен, а за престъпление по чл 129, ал.1 от НК е образувано досъдебно производство.