Баба Павлина от Коиловци: Полицията да ми доведе крадеца, аз ще го убия!

В Коиловци отново проплакаха от битовата престъпност

Предаването "Ничия земя" посвети последното си издание на битовата престъпност в село Коиловци. Кметицата Даниела Петкова сподели, че проблемите в селото не са спирали и това се дължи на съсведното село Мечка. При последния случай откраднали три овце от двора на баба Павлина. Старицата разказа със сълзи на очи за изчезналите животни.

"Те ще влязат и при мен, ще ме удушат. Вече не мога да заспя, остана ми една овчичка и две агънца. Не мога да заспя, постоянно сме нащрек... Полицията да ми намери крадеца и да ми го даде, да го върже в двора ми - аз ще го убия! Поживяла съм си... Но се блъскам цял живот, за да направя сиренце на децата си... А ме окрадоха. Цял живот работя за семейството си...", сподели 73-годишната баба Павлина.

"Полицията няма необходимия ресурс, за да си върши добре работата. Имаме един квартален и ни е отпуснат един автомобил, който е за няколко села. Хора от Коиловци са излизали на доброволни начала и за да опазят продукцията. Най-вече през зимата, защото тогава малцинството от Мечка започват с техните кражби", коментира кметицата пред Нова тв. Тя припомни, че е имало случаи и с пребити старци през годините, а извършителите така и не били открити.