"Тараклъка пее и танцува" събра над 1300 участници от цялата страна (Снимки)

Обявиха две дами от Градище за почетни граждани на Левски по време на фестивала

Дочко Дочев, председател на Общинския съвет в Левски, обяви решението на местния парламент две дами от село Градище да станат почетни граждани на Левски, по време на втория фолклорен фестивал "Тараклъка пее и танцува", който се провежда в продължения на два дни край селото.

"По повод 70-ата годишнина от обяването на Левски за град, Общинският съвет взе решение Людмила и Даниела Радкови от Градище да станат почетни граждани, заради това, че са прославили Градище, Левски и България по целия свят със своите автентични гласове.”, обяви Дочко Дочев пред събралите се на фестивала.

Той благодари на Стефан Стефанов, кмет на село Градище за перфектната организация на фестивала, който тази година събра над 160 състава с над 1300 участници от цялата страна.

"Едва ли има по-подходящо място да се припомним за силата и живителния дух на българското народно творчество от Тараклъка. Точно тук под уникалните вековни дъбове, каквито няма никъде в нашата България, е мястото да се върнем към корените си и да усетим магията на българската фолклорна традиция, която е запазена от предците ни.” пише в поздравителния адрес до участниците във фестивала от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, който бе прочетен от народният представител Владислав Николов. Той поздрави всички участници и им пожела успех в надпреварата на фестивала. "Нека фестивалът да се превърне в традиция, която събира красотата на българското фолклорно творчество от цялата страна.”, пожела народнит представител Владислав Николов.