Максим Генчев се довери на плевенски актьор и за новия си филм (Видео)

Цветомир Ангелов с главна роля във военния екшън "На педя от земята"

"На педя от земята" е новият български военен екшън, в който отново има плевенско присъствие сред актьорите. Plevenutre.bg писа по темата преди няколко месеца, а към днешна дата вече може да видим и трейлъра на филма. Припомняме, че лентата е на Максим Генчев, а премиерата се очаква да бъде факт през септември.

Генчев се довери на плевенчанина Веселин Плачков за главната роля в "Дякон Левски", а сега е избрал друг наш съгражданин - Цветомир Ангелов-Цуки. Припомняме, че Ангелов изпълни ролята на Панайот Хитов в лентата за Апостола, която предизвика голям интерес и бурни дискусии. Цуки може да се похвали с роли в две чужди кинопродукции, като дори си е партнирал с Антонио Бандерас в "Automata". Другият му опит на световна сцена е в израелски филм за 12-те апостоли, където изиграва Симон Зилот. Снимките били в България и Йордания. Участвал е и в "Шменти капели" на Влади Въргала, а за мнозина може би е познат и от хумористчиното шоу "Аламинут". Ангелов е имал епизодични появи също така в сериалите "Революция Z", "Недадените", "Четвъртата власт", "Столичани в повече", "Под прикритие " и "Забранена любов".

"На педя от земята" разказва за гранична застава през 50-те години на миналия век, където живеят лейтенант Колю Кралев, съпругата му Цурка и синът му Мирослав. Това са част от героите на новия български филм, чиято снимачна площадка бе разположена в бившите мини Чукурево в село Габра, където се е добивал уран.

"Такова нещо не е правено досега в България. Това е истинска история, случила се с моя баща. Цуки е истински негов двойник и дори му викам татко", разказа преди време Максим Генчев.

Inches from the Ground-trailer from Amrita Art on Vimeo.