Областният управител Николай Абрашев: Нямаме пострадали, нямаме жертви

Мисия

09-05-2024, 09:31

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Няма обявено бедствено положение нито в града, нито в областта

Започна описването и разчистването на щетите в Плевен след снощния порой, който наводни града. До 1.30 часа екипи на пожарната са работили по отстраняване на възникнали произшествия. Въпреки възникналите проблеми няма обявено бедствено положение нито в града, нито в областта.

Областният управител на Плевен Николай Абрашев обясни пред БНТ, че в населените места няма пострадали и жертви.

"Директорите на пожарната и полицията бяха при мен снощи. Реагирах своевременно, още по време на бурята ги събрах и направихме много добра координация и комуникация относно работата. Както и кмета на Плевен. Цяла нощ съм обикалял Плевенска област. Нямаме пострадали, нямаме жертви, заради това не съм обявил частично бедствено положение.", коментира Абрашев.

"Изстреляни са около 200 градоносни ракети, проблемът дойде оттам, че за по-малко от 30 минути са паднали над 40 литра на квадратен метър и канализацията не е смогнала", каза още той.

"По селата няма проблеми, само едно дърво е паднало на пътя за с. Ясен, но то е отстранено с бързата намеса на комисар Атанасов. Имаше прекъсвания на тока на няколко места, но екипи са ги отстранили своевременно.", коментира още Абрашев.

Кризисният щаб обаче не е могъл да заседава в областната администрация, тъй като приземният етаж на сградата също е бил наводнен. Екипи на ВиК са изпомпвали вода от залетите етажи и гаражи.

Бедствие в Плевен: Проливен дъжд, гръмотевици и градушка (СНИМКИ)

38 литра дъжд на квадратен метър са се изсипали над Плевен

Д-р Валентин Христов: Проблемът на Плевен от години е канализационната система