Бързи производства за поредните шофьори без книжки в Плевенско

По случаите е уведомена прокуратурата

На 20 юни около 22.40 часа в село Горни Дъбник автоконтрольори спират за проверка лек автомобил "СААБ" и установяват, че водачът – 22-годишен от Бъркач, е неправоспособен и управлява МПС с влязло сила наказателно постановление за същото деяние. Уведомен е прокурор при РП - Плевен.

В същото нарушение е засечен и 24-годишен плевенчанин. На 21 юни в 11:40 часа на улица „Стоян Заимов“ в Плевен служители от сектор „Пътна полиция“ спират управлявания от него лек автомобил „Фолксваген“. В хода на проверката се установява, че управлява МПС без свидетелство за управление в едногодишен срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление, влязло в законна сила на 26 август 2014 година.

На 21 юни в 09:40 часа отново в Плевен на булевард "Христо Ботев“ при полицейска проверка е установено, че 25-годишен от Пелишат управлява лек автомобил „ Форд Ескорт" без СУМПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, връчено му лично и влязло в законна сила на 4 ноември 2014 година.

По случаите са образувани незабавни производства. За престъпления по чл.343 „в“, ал.2 от НК продължават работа разследващи полицай. Уведомена е прокуратурата, извести МВР.