Шофьор без книжка предизвика катастрофа край Плевен, 16-годишен е със скъсан далак

Момчето е настанено за лечение в Детско хирургическо отделение

На 22 юни 2015 година около 16 часа е получен сигнал за настъпило ПТП между два автомобила на пътя село Гривица – град Плевен. Местопроизшествието е посетено от екип на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР Плевен.

Установено е, че лек автомобил „Опел Кадет“, управляван от 26-годишен от село Кирчево, област Ловеч, е излязъл от затревен участък край пътното платно, направил е обратен завой и и отнел предимството на правилно движещ се лек автомобил „Шкода Октавия“, управляван от 56-годишен от Плевен. Лекият автомобил „Шкода“ е ударил в лявата предна част „Опел“-а.

Проверка е изяснила, че водачът на „Опел“-а е неправоспособен. Пътник от „Кадет“-а – 16-годишен от Плевен, е получил скъсан далак и е настанен за лечение в Детско хирургическо отделение. На водачите е взета кръвна проба за медицинско изследване. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. "б", във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай, съобщава МВР.