Ученици показаха как се реагира при пътен инцидент с пострадал (Снимки)

Голямата атракция в симулацията беше пристигането на „местопроизшествието” на истински патрулен автомобил

Във връзка с Третата глобална седмица на ООН по безопасност на движението и честването на 25 години от създаването на ДФСГ ”Интелект” – гр.Плевен, на 7 май 2015 година се проведе Общоучилищен панаир на бизнес проекти под наслов „Знаем, можем, правим!”. Участваха най-добрите проекти, избрани при предварителен подбор.

Най-атрактивна беше презентацията на проект с предмет на дейност шофьорски курсове. Петимата участници разиграха правилно и неправилно поведение на пътя от водач на МПС с последвало ПТП и пострадал на пешеходна пътека, на когото е оказана първа помощ от самите ученици. По този начин те показаха колко важно е обучението да е на необходимата висота и бъдещите водачи да са отговорни за действията си.

Ръководители на проекта са класният ръководител Таня Димитрова, преподавателят по микроикономика Йоана Лазарова и директорът на ДФСГ „Интелект“ Емил Райков. Голямата атракция в симулацията беше пристигането на „местопроизшествието” на истински патрулен автомобил с екип Пламен Минков, Христо Дончев и Момчил Ноев, с последвал тест с "Дрегер" и превантивни препоръки на полицаите към учениците, информират от пресцентъра на МВР.