Васил Цонев, който преби френските командоси: Прошка няма за никого!

"В днешно време най-добре е да си циганин или бездомно куче - и живееш добре", коментира Цонев

Животът на братята, пребили френски командоси, се е преобърнал след скандалната случка. Това призна единият от тях - Васил Цонев. Припомняме, че в нощта на 16 октомври 2012 година парашутисти отнесоха бой край плевенското село Коиловци, а след това странният случай преобърнал наопаки и живота в селото и престъпността рязко спряла. Но за кратко...

Васил Цонев продължава да обикаля нивите със "специална пръчка", за да пази земите от набезите на апашите, които в повечето случаи са от ромски произход.

"Ние или те! Това е положението. Прошка няма за никого! Може да е за едно кило люцерна, но за едни е нищо, за нас е нещо. Не мога да стоя със скръстени ръце. Какво се получава? В днешно време най-добре е да си циганин или бездомно куче - и живееш добре. Обикновените хора не издържаме вече. Не търсим помощи от държавата, мъчим се да работим и да си изкарваме парите, това е", коментира Цонев в предаването "Ничия земя" по Нова телевизия.

Той отбеляза, че преди години влизали седем пъти в дома на баща му, който се поболял и починал.

"Вместо да легна да спя, трябва нощно време да дежуря. Колко ще изкарам така? А господин "циганинът" отива на датата, за да си получи помощите, ляга си и почва да мисли кого да обере. Парашутистите го отнесоха заради циганите. Буквално е така", призна Васил Цонев.