Шофьорът, който получи инфаркт и катастрофира, е 81-годишен столичанин

От полицията излязоха с официална информация за инцидента до плевенската болница

От полицията излязоха с официална информация за инцидента от петък до плевенската болница. На 24 април известихме за случая, при който шофьор получи инфаркт и загуби управление на автомобила си.

От МВР отбелязват, че около 18 часа лек автомобил "Форд Торнео Конект", управляван от 81-годишен от София, при движение по булевард "Георги Кочев" е изгубил контрол, ударил е с лява гума разделителен остров. После е преминал през кръстовище, образувано от улица "Георги Бенковски" и булевард "Георги Кочев". Продължил е по булевард "Георги Кочев" и е ударил с предната си част задната част на паркиран автомобил "Фиат Брава". Във "Фиат Брава" на предна лява седалка е бил 64-годишен от Плевен. От своя страна "Фиат Брава" удря с предната си част в задната част друг паркиран пред него "Фиат Браво", в който не е имало хора. На място е починал водача на "Форд"-а. Трупът е приведен за аутопсия.

Мъжът от «Фиат Брава» е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство «Дрегер» и уредът е отчел отрицателен резултат. Уведомен е прокурор. За престъпление по чл.343, ал.1, буква "в" от НК работа продължава разследващ полицай.