Още за боя в Кнежа: 150 роми обградили полицията, подгонили българите с брадви

Жители на Кнежа се свързаха с Plevenutre.bg, за да разкажат своята версия за случилото се навръх Великден

Историята около масовия бой в Кнежа предизвика истинска истерия из социалните мрежи през вчерашния ден. Припомняме, че няколко ромски семейства от Бяла Слатина се оплакаха пред камерата на bTV, че са били пребити от местни жители с бухалки и стикове за голф. Цялата история си припомнете тук.

Читатели на Plevenutre.bg от Кнежа обаче се свързаха с нас, за да разкажат допълнителни подробности около разразилото се масово меле. Оказа се, че истината не е съвсем такава, каквато я разказаха ромите от Бяла Слатина пред камерата на телевизията и са били спестени доста важни детайли.

"Тези от Бяла Слатина не бяха в компанията на местни. Разказът на г-н Мато Матов е нелеп. В парка виновни за боя бяха именно ромите (носи им се слава, че дори патрулки не влизат в тяхната махала. Стигат до там и обръщали.), които налетяха на мой познат. Преди побоя той направи забележка на по-младите момчета, защото те изгониха дечицата, люшкащи се на една от люлките. След като младежите от Бяла Слатина си тръгнаха, не се бяха минали и 5 минути, когато се върнаха с голяма група възрастни, които, както казах, нападнаха мой познат. Вследствие на това се намесиха очевидци и ромите си тръгнаха. Да, боят наистина започна, но след като господата от Бяла Слатина дойдоха да се саморазправят и налетяха 6 човека върху един!", разказва наш читател.

"След случката в парка дойде полиция, но нападателите си бяха тръгнали и полицаите, неразбрали какво е станало, прибраха моите съграждани. В полицията обаче бяха и ромите. Аз също отидах там, за да изясним случая. Но напрежението започна да се покачва и свидетелите бяха принудени да си тръгнат. Полицаите затвориха двора на управлението, но ние останахме отпред, за да изчакаме да пуснат съгражданите ни", допълва очевидецът.

Тогава започнал и същинският екшън, който предизвикал полицаите от Кнежа да искат подкрепление от Плевен, защото се видяли в чудо. Свидетели разказват, че били бити и униформени.

"Всичко се беше успокоило и се работеше по случая. Но тогава започнаха да идват бусове и коли с врачански регистрационни номера. От тях слизаха по 4-5 човека(роми от Бяла Слатина) и за по-малко от час бяха около 150. И продължаваха да идват. Търсеха отмъщение. Българите бяха подгонени с брадви, кабели, камъни, тръби и кой знае още какво. Но от тях нямаше задържани. Това, че не можеше да се минава по едно от главните шосета в Кнежа, защото беше пълно с роми защо не е споменато? Ние се бяхме изместили по-нагоре, когато поредната кола, идваща от Бяла Слатина, спря при нас, а от нея се опита да излезе един ром с брадва, но беше забелязан и прогонен. Слава Богу, че бързо пристигна жандармерията, че както беше тръгнало щеше да има много трупове. Само и единствено жандармерията спаси няколко десетки българи да не бъдат насечени с брадви", разказва нашият читател.

Чак с пристигането на жандармеристите обстановката се поуспокоила, но "кървавият" Великден все още е тема номер едно на разговор в Кнежа.