Бившият приятел на Вероника заподозрян за убийството?

Работи се и по версията за грабеж на 23-годишното момиче от Никопол

Има заподозрян за убийството на 23-годишната Вероника. Става дума за бившия приятел на момичето, с когото я свързвала тригодишна връзка. Двамата обаче са се разделили наскоро. Полицията вече е го разпитала, но не се съобщава за резултатите от разпита.

Множество удари по предната и задната част на главата, с предмет подобен на брадва, са причина за смъртта на Вероника Здравкова, установи извършената аутопсия. В резултат на жестоките удари, 23-годишната студентка е получила фрактура на челюстта. Патолозите обаче са категорични, че върху нея не е упражнено сексуално насилие, пише velikotarnovoutre.bg.

Липсата на пари и телефон в нея предполагат и версията за грабеж.

В "Здравей, България” днес доц. Венета Христова, една от преподавателките на момичето разказа, че Вероника е една от отличните студенти на специалност „Публична администрация”. 23-годишното момиче от Никопол трябвало това лято да завърши магистратура по управление на проекти.

"Тя можеше да стане един прекрасен професионалист, аз се радвам, че бях неин преподавател, няма как да не запомня такова деликатно момиче, толкова интелигентно, целенасочено, с професионални мечти и възможности. Всички тъгуваме за нея и не можем да повярваме, че това се е случило в нашия град”, сподели доц. Венета Христова.