Отпускат 200 хиляди лева за ремонта на моста при Чомаковци

Очаква се да бъде одобрено финансиране за частична реконструкция

"Изпратили сме писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова с искане за отпускане на средства за ремонт и проектиране на нов мост при Чомаковци. Имаме уверение, че ще бъде одобрено финансиране за частична реконструкция на мостовото съоръжение, за да може да се възстанови преминаването по него.", каза Областният управител на Област Плевен Ралица Добрева при посещението си в община Червен бряг.

Тя припомни, че такъв ремонт беше направен и през 2012 година. Областният управител на Плевен подчерта, че има уверението на министъра на регионалното развитие и благоустройството, че ще бъде заложено и проектиране на нов мост.

"Сами разбирате, че това не може да стане толкова бързо, затова на първо време ще бъде укрепен досега съществуващото съоръжение", каза още областният управител на Плевен. Тя посочи, че за аварийно-възстановителните дейности ще бъдат отпуснати около 200 000 лева.

Народният представител Пламен Тачев, допълни че в рамките на проекта за път 306 Луковит-Червен бряг-Кнежа ще се изгради и мостовото съоръжение при Чомаковци. "Това е заложено в програмата" , категоричен беше Тачев.

Той съобщи, че в края на миналата седмица е разговарял с комисар Николов, министърът на вътрешните работи на Веселин Вучков и секретаря по бедствия и аварии за моста в Телиш. "Имам уверението на тези три институции, че на първото заседание на Междуведомствената комисия ще бъде внесено предложение за този обект. Дейностите възлизат на стойност над 700 000 лева", поясни депутатът Пламен Тачев.