Десетки плевенчани поставиха проблемите си пред Владислав Николов

Енергийната ефективност - акцент в срещите в приемния ден на депутата от ГЕРБ

Десетки граждани поставиха своите проблеми и въпроси пред народния представител от ГЕРБ Владислав Николов в Плевен днес.

Наред с превърналите се в регулярни за подобен вид приемни дни теми, свързани с безработицата, акцент в срещите днес бе програмата на правителството за саниране на панелните блокове. Представители на няколко блока в плевенския ж.к. „Сторгозия” потърсиха Владислав Николов, за да получат повече информация за условията за кандидатстване и обема на финансиране. Народният представител от ГЕРБ отново посочи, че програмата предвижда пълна изолация на сградата, подмяна на дограми, на хоризонтални и вертикални щрангове, на покриви, общи части и при нужда конструктивно обследване на сградата. Всяка сграда ще получи и технически паспорт.

В рамките на приемния ден Николов се срещна и с представители на фирма, които презентираха пред него проекти за втория етап от програмата на правителството за саниране на еднофамилни сгради. Идеята е свързана с поставяне на панели за производство на електрическа и топлинна енергия, които да оптимизират крайния ефект на усилията за енергийна ефективност.