Владислав Николов и Ралица Добрева уважиха празника на хор "Звъника"

Прочетени бяха поздравителни адреси от Президента Росен Плевнелиев, Цецка Цачева и Бойко Борисов

Народният представител Владислав Николов, областният управител Ралица Добрева и нейният заместник Красимир Иванов уважиха тържествения концерт по повод 30г. хор „Звъника”.

В лична среща с диригента на хора Ваня Делийска преди началото на концерта Николов и Добрева изказаха своите поздравления за постигнатите високи успехи, за великолепната работа с децата и изграждането им като творци и личности с усет към изкуството и за това, че с личния си пример Ваня Делийска е вдъхновила мнозина от своите възпитаници да изградят имиджа си на изпълнители и артисти на международните сцени.

Пред пълната зала на ДТ „Иван Радоев” настоящи и бивши възпитаници на хор „Звъника” изпълниха популярни песни, адаптирани за хорово изпълнение. Публиката имаше възможност да се наслади на великолепните гласови възможности на младите изпълнители, които пяха на няколко езика.

От създаването си хор „Звъника” е бил школа за повече от 600 деца и младежи. В равносметката си за изминалите 30 години Ваня Делийска и нейните възпитаници отчетоха над 1300 концерта у нас и в чужбина, много национални и международни награди. Диригентът на хора е носител на званието „Заслужил гражданин на Плевен” и на отличието „Златна лира”.

В знак на уважение за всички постигнати успехи и творческо вдъхновение от името на народния представител Владислав Николов и областния управител на Плевен Ралица Добрева на сцената на ДТ „Иван Радоев” бяха поднесени красиви кошници с цветя. Прочетени бяха поздравителни адреси от Президента Росен Плевнелиев, Председателя на 43 НС Цецка Цачева и Премиера Бойко Борисов. Ваня Делийска получи и специален плакет от името на Председателя на НС Цецка Цачева.