Георг Спартански: Начинът на получаване на шофьорски книжки е порочен

Системата за придобиване на шофьорски книжки е несъвършена - нужни са промени, смята юристът от Плевен

Системата за придобиване на свидетелства за правоуправление е несъвършена - нужни са промени. Това заяви в Плевен общинският съветник Георг Спартански - юрист, бивш председател на общинския съвет, който се присъедини към участниците в проявите по повод на Световния ден за възпоменание на жертвите при пътни инциденти, предава БТА.

Начинът на получаване на шофьорски книжки е порочен - дава възможност хора без образование и качества да вземат документи, коментира Спартански. Според него системата за налагане на наказания също се нуждае от по-сериозни санкции и гаранции за по-ефективно правосъдие.

Емилия Карабулева - майка на дете, жертва на катастрофа, заяви, че фондацията, която представлява - "Безопасни улици от Валя", предприема инициатива за събиране на сигнали от хората за опасни участъци по пътища и улици. Тя посочи, че по данни на фондацията в България по пътищата всеки ден загиват по двама души, 20 са ранените. Страната ни е на първо място по нарушенията на шофьорите в сравнение с останалите страни в ЕС, каза Карабулева.

В памет на жертвите по пътищата в храма "Св. Николай" бе отслужена панихида, а роднини на загинали при катастрофи положиха цветя и детски играчки на една от централните улици в Плевен.