От архива: Вижте Мариан Вълев във филма "Граница" (ВИДЕО)

Остават броени дни до моноспектакъла на Мариан Вълев в Плевен

Мариан Вълев ще стъпи на плевенска сцена със своя моноспектакъл "ВИП". Това ще се случи на 15 октомври/сряда/. Остават броени дни, а билети все още могат да се закупят от книжарницата на "Старата главна"/срещу магазин "Теодор"/ и от кафе-клуб "Umbrella". За допълнителна информация: 0885 91 30 91.

Мариан Вълев прави своя дебют на екран още през далечната 1994 г. Тогава се превъплъщава в образа на Красавецът във филма „Граница“. Изпълнява главната роля - на момчето, което не иска да се овълчи, въпреки че животът му дава всичките шансове за това.

Отзивите за филма са повече от добри. Предричат му бляскаво бъдеще. Режисьори и директори на театри вече се облизват, смятайки, че са открили новия секссимвол на българското кино. Но Мариан не мисли така. Вместо да преговоря с мениджъри и да си осигури бъдещето, осребрявайки звездния си миг, отлита за Америка. По ирония на съдбата купува билета точно след последния снимачен ден. Така загърбва всякакви граници. И творчески, и държавни, и на здравия разум. И защо?

"Защото се влюбих безумно! С лека ръка изоставих предложенията в театъра, проиграх си всички шансове само и само да бъда с това момиче. Бях готов на всичко!", отговаря с усмивка Вълев.

Завръща се в България през 2008-а, а през 2010-та го гледаме в „Лов на дребни хищници”. Ролята му на Росен Гацев — Куката в „Под прикритие“ обаче го превръща в истинска звезда и институция.