Борисов в Плевен: Направих компромис в името на България, от ПП не се чувстват виновни (ВИДЕО)

Новините

25-05-2024, 12:00

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Нашите ядра са много твърди. Партията е голяма и стабилна, другите нямат такова нещо. Нямат нито експертизата, нито хората, но имат едно самочувствие, едно нахалство, на което никой не може да противоречи, а може само да им завижда. Излиза Христо Иванов и казва: "И да има правителство без нас, то ще падне бързо." Въобще не го интересува дали ще има държава, дали ще се усвояват еврофондове... Важно е те да са опозиция и да намират кусур. И през това време да могат да намерят постове или с 30 депутата да управляват еднолично. Само че ние и това го направихме, дадохме им подкрепа и те управляваха с 30 депутата всички министерства и агенции. Само че тук ние не можем да дезертираме от своята вина за това. Ето защо хората искат ясно да чуят какво ще правим с тези хора след изборите - ще работим ли заедно или няма да работим?"

Това каза тази вечер в Плевен на предизборна среща лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Направих компромис в името на България, на държавата. Поне отвън изглеждахме по-добре. Докато западните ни партньори разберат, че всъщност са заложили на куция кон, а работните коне са се опитали да ги накажат несправедливо.", заяви той.

"Хората се убедиха, че единствената надежда е да се намерят отговорни хора да управляват. Който сега се хване да управлява, все едно Черен Петър от картите вадиш. Два-три месеца преди да се прави бюджета... Когато има една разсипана държава, 2 млрд. са по-малко приходите. Не само не сме усвоили от Плана, а сме харчили като държава. И аз това го знаех, затова се чувствам еднакво виновен. Само че ПП-тата не се чувстват виновни за това, което сътвори един от многото им лидери Асен Василев във финансовата сфера, а те казват: "Ние направихме много хубави неща, неправени в България, за 10 месеца, а ГЕРБ са ни виновни". За кое? Кое направихте вие без нас, това искам да попитам? Даже и тази недъгава Конституция. Щяха да ни скарат българите с 3 март и 24 май. Вместо да ни обединяват... Застанах, казах, че няма да го направим това и удържах“, продължи той.

"Слушах вчера как сме лоши, а те били добри. Гледам, мъчат се, ама кой ги записал, те си казват, че това е запис... Предишният официален от Руди, абсолютен, то там обяснява всъщност това, което сега потвърждава. Само, че това е тайна, това няма да го чуете в сутрешните блокове. Там може да чуете и други въпроси, айде за регулаторите почнаха да разбират, сега почнаха и Съдебната система, те в КОНПИ искат Бойко Рашков, той върви с пудела“, каза още той.

"Айде, министерствата заминаха, плана замина, навсякъде нищо. Ей сега минах през "Хемус“, както я оставих, така я погледах... Мили българи, да ни дойде акълът на всички нас, сега ще я строите три пъти по-скъпо. Да ни дойде акълът на 9 юни, три пъти по-скъпо, с три години по-късно, дано не е компрометирана за тези години на природните явления... Какво да ви обещая, какво да ви кажа... Вие знаете какво можем“, изтъкна той.

"Ще се опитаме да управляваме, особено ако имаме отчетлива разлика. Трябва ни добър резултат на изборите на 9 юни, за да имаме основание като застанем да кажем, че ако ще правим нещо, ние сме водещите и нашата програма ще се изпълнява.", подчерта Борисов.

"Зад нас във всеки град стоят такива батальони от хора и аз заради тях съм длъжен повече да не огъвам ГЕРБ. Защото вие толкова години ми вярвате, защото аз не съм ви повел никога по грешна пътека", обърна се към актива Борисов.

"Имахме нужда да направим промени в партията, да си видим грешките, да се мобилизираме и считам, че сега сме в изключителна форма, най-добра от всички и можем да управляваме. Тоя, който ни спъва, той си носи отговорност. А ПП и ДБ ми дължат една ротация. Ние им дадохме 10 месеца. Да си дадат един да пътува и да ни подкрепят за наше правителство. И това можем да преглътнем, когато имаме наш, силен премиер, и това може“, завърши лидерът на ГЕРБ.

Вижте повече във видеото: