Министър Георги Глушков: Основна цел е осигуряването на спокойствие на федерациите, спортистите и треньорите

Новините

09-04-2024, 13:48

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

„Основна цел е осигуряването на спокойствие на федерациите, клубовете, спортистите и треньорите. Уверявам ги, че ще направя всичко възможно да имат нормален работен процес, защото остават няколко месеца до Олимпийските игри в Париж. Сигурен съм, че нашите спортисти ще продължат да работят усилено, ще покажат своя потенциал и ще завоюват още квоти за най-големия спортен форум“, това заяви служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков, който пое поста от Димитър Илиев на церемония в ММС.

Глушков изказа благодарност за гласуваното доверие от страна на министър-председателя Димитър Главчев и увери, че екипът на ММС ще направи най-доброто за българския спорт през следващите няколко месеца.

Министърът подчерта, че сред основните му приоритети е подсигуряването на българските спортни клубове. „В клубовете се работи изключително много и ще положа максимални усилия да подпишат своите договори с ММС в най-кратки срокове“, категоричен бе Глушков.

Друга цел, която си поставя министърът на младежта и спорта, е да даде възможност на треньорските кадри да повишат своите познания чрез организирането на семинари, на които българските специалисти да обменят опит с доказани експерти от чужбина.

Георги Глушков обяви, че ще има трима заместник-министри с ресори „Спорт“, „Младежки дейности“ и „Финанси“.

Димитър Илиев отчете свършеното от неговия екип през последните месеци и добави, че винаги има какво да се надгради. „Радвам се, че предавам щафетата в ръцете на министър Глушков, който е човек с много високи морални ценности. С него работихме много добре като председател на Българската федерация по баскетбол“, каза Илиев.