Йосиф Панов - Пепелянката: Няма да се колебая да приключа с нокаут битката за световната титла

Спорт

10-10-2023, 12:26

Снимка:

Alexeev Boxing Promotions

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Боксьорът Йосиф Панов ще има възможността да спечели световната титла в полусредна категория на Universal Boxing Organization (UBO). На 19 октомври “Пепелянката” ще се изправи срещу французина Санди Масуд в столичната “Арена София”. Двубоят е централен в програмата на бойната галавечер Max Fight 56. Българският претендент за златния пояс има 22 последователни победи в своята кариера, като за последно допусна загуба през 2015 година. Санди Масуд е в серия от 9 мача без поражение на професионалния ринг. За последно той бе победен преди 8 години. Активът му до момента е 17 победи и 6 загуби.

Йосиф Панов изказа своето мнение 10 дни преди срещата.

Йосиф, 19 октомври наближава с пълна сила. Как върви подготовката ти? 

Подготовката ми е към самия край. Работим много по тактиката за срещата за световната титла в София. С екипа ми вдигаме оборотите максимално. Търсим най-добрата настройка за битката със Санди Масуд. Вярвам, че с тима ми ще бъдем на високо ниво. Готови сме да го покажем в Арена София.

Успя ли да разучиш своя опонент?

За съжаление не успях да видя видеа от скорошни негови срещи, но се постарах да огледам добре движенията му на ринга. Естествено най-важното е как ще се представя аз. Ще вляза в срещата на пълни обороти и ако се наложи да променим нещо в течение на двубоя ще направим каквото е необходимо с моя треньор. 

Какви са силните страни на Санди Масуд?

Масуд е доста подвижен. Той е неудобен противник, защото е с обратен гард, но за един добър боксьор това е преодолимо. Аз вярвам, че съм по-добрият от двамата и ще го докажа на 19 октомври на Max Fight 56.

Притеснява ли те обратният гард на Масуд?

Не. Направих добри спаринги през изминалите седмици с много добри български боксьори, които ми помогнаха много в подоготовката. Тренирах заедно с Борислав Велев, Здравко Попов, Роберт Чамасанян, както и с няколко момчета от Плевен. Това е бокс. Има си тънкости, върху които трябва да наблегнеш, за да се адаптираш към стила на всеки, който излезе срещу теб на ринга. Аз съм готова за тази битка.

А кои са слабите страни на французина? Къде ще бъде твоето превъзходство?

Ще запазя слабите му страни в глававта си. Видяхме ги с моя екип и ще ги накажем във всеки удобен момент.

Ще търсиш ли нокаут в тази битка?

Разбира се. При възможност няма да се колебая да приключа срещата с нокаут. Надявам се да се открият подобни шансове в течение на срещата.

Какви са емоциите, които се пораждат в теб с наближаването на мача?

Зареждам се от мисълта за победа. Опитвам се да визуализирам как вдигам пояса и екипът ми се радва заедно с мен. Но съм спокоен, защото това е много важно. Знам за какво излизам, знам какво може да се случи и трябва да бъда хладнокръвен, спокоен, бърз и неповторим. 

Колко важна ще бъде подкрепата на публиката в “Арена София”?

Очаквам цяла България да бъде зад мен. Знам колко зареждащо ще бъде. В трибуните ще бъдат много мои близки, познати. В най-тежките моменти те са ключовият фактор, който може да ти даде хъс и сила за успех.

И двамата с Масуд сте в дълга серия от срещи без загуба. Как успя да направиш този забележителен резултат, който те изведе до двубой за световната титла в полусредна категория?

Всичко се дължи на добрата работа от страна на екипа ми. Аз самият положих огромни усилия, за да бъда там, където съм в момента. Режим, дисциплина, упоритост, лишения. Тези неща ги стестявам за широката публика, защото знам, че си заслужава всяка капка пот. Битката за световната титла вече е факт. Тя идва, защото положих достатъчно труд през годините, подложих се на много лишения. Успехът никога не идва сам при теб, а трябва да го търсиш.

Имал ли си трудни моменти? Такива, в които си се замислял дали трябва да продължиш?

Именно трудностите ме направиха по-упорит. Санди Масуд няма с какво да ме изненада. Той не може да ме изплаши. Кален съм, имам психика на шампион. Имал съм много трудни моменти, но винаги съм искал да продължа с бокса. Радвам се, че не съм се отказал. Тези трудности вече са в миналото и от години тренирам усилено и целеустремено.

Кои са хората, които ти помогнаха да стигнеш до битка за световната титла? 

Главните герои това събитие да се случи са двама - моят менинджър Васко Алексеев, който не спря да работи упорито и Любен Джубирлов, който организира събитието. За да стига тук е “виновен” и моят екип, който вярваше в мен. Благодарен съм и на спонсорите ми. Някои от тях са зад мен вече няколко години. Те също са основен елемент, за да мога да се подготвям при най-добрите условия. Не ходех на работа, за да мога да тренирам, благодарение на подкрепата и се радвам, че сега излизам за световната титла. В залата ще бъдат много от хората, които са с мен от самото начало.

Какво би искал да кажеш на своя опонент?

Масуд, ще те посрещнем добре в България, но ще си тръгнеш много разочарован и победен. Идваш в клетката на лъва!