Каракачанов: Парламентът да отмени позорното решение за харизване на реакторите за АЕЦ „Белене“!

Новините

22-05-2024, 14:30

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

От фейсбук профила на Красимир Каракачанов, председател на ВМРО

България не е за продан! Парламентът да отмени позорното решение за харизване на реакторите за АЕЦ „Белене“!

Както аламирах, тези дни съвместна делегация на български, украински и американски експерти, забележете, са правили инспекция на реакторите за АЕЦ „Белене“. Според медийната информация американците са се включили по искане на българската и украинската страна. Няма такъв слугинаж! От 13 до 16 май е извършвана техническа оценка на реакторите. Бързат да финализират сделката.

В мътна вода и в предизборно време се творят най-големите дивотии. Докато всички са улисани в предизборна кампания, служебният кабинет форсира харизването на реакторите за Белене на Украйна. Разбира се, това се случва под опекунството на Държавния департамент на САЩ. В момента се извършва тежко национално предателство. Бърза се реакторите за АЕЦ „Белене“ да бъдат харизани, за да е доволен новият Голям брат. На всичко отгоре, за да е срамът пълен, България няма да получи и стотинка, а просто ще ги подари. Някой вярва ли, че Украйна ще извади 600 млн. евро, за да ги плати? Няма от къде.

Вместо да изградим нова атомна централа, ние подаряваме по дружески съвети на Вашингтон, атомни реактори на държава във война. Подаряваме ги, защото нито Вашингтон, нито Киев ще ги платят. С това действие слагаме черен кръст на проекта „Белене“. Между другото – сегашната абсурдна ситуация опровергава всички критици на проекта. Щом реакторите стават за Украйна по оценка на американската страна, защо не стават за България? Очевидно технически и технологично няма проблем. Къде са сега всички противници на АЕЦ „Белене“ да обяснят как не ни трябват, как били стари и негодни!

Първото нещо, което ще направя като народен представител в парламента, е да внеса предложение за незабавна отмяна на това позорно решение на Народното събрание да подари на Украйна българските реактори за АЕЦ „Белене“. А са бълагрски, защото ги е платил българският народ, а не Вашингтон или Брюксел!