Златна топка за Медицинския университет в Плевен!

Новините

03-04-2024, 00:11

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Златна топка за Медицинския университет в Плевен! Честит юбилей! Поклон за всеотдайните преподаватели и способните студенти! Вие ще правите медицината на бъдещето!", написа Христо Стоичков на официалната си страница във Фейсбук.

Най-популярният български спортист, избран сред 100-те най-велики футболисти в света – Христо Стоичков - взе участие в демонстративен футболен мач между отборите на българските и чуждестранни студенти и преподавателите в Спортния комплекс „проф. д-р Недко Кючуков“ на Медицински университет – Плевен.

На специалното събитие ректорът проф. д-р Добромир Димитров връчи на Христо Стоичков Юбилеен плакет на МУ-Плевен в знак на признание за високите му спортни постижения, прославили България по света. Гостът подари на домакина статуетка Златна топка с послание „Честит Юбилей“.

Ректорът проф. д-р Добромир Димитров се обърна към госта с думите: „Трябва да отбележим, че в тази празнична година и нашият специален гост чества юбилей – и това са „30 години Златна топка“. Христо Стоичков безспорно е един от най-добрите играчи не само в нашата футболна история, но и в световната."

Христо Стоичков се запозна с многобройните успехи, които са постигнали студентите и отборите на МУ-Плевен в национални, европейски и световни първенства. Част от медалите са донесени от състезателите по Карате Шотокан под ръководството на гл. ас. Милена Кирниколова, които направиха кратка демонстрация. Под ръководството на хореограф Джейлян Демирев студентският танцов състав „ВИТА“ поздрави специалния гост с две автентични български хора.