Талантите на карате клуб "Петромакс" триумфираха с купа "Плевен"

Спорт

20-10-2024, 23:02

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В тазгодишния турнир се включиха 420 състезатели от 21 клуба от България, Турция, Сърбия и Румъния

Талантите на плевенския карате клуб "Петромакс" трифумираха с купа "Плевен" на международния турнир, който се проведе в зала "Спартак" през изминалия уикенд. В тазгодишното издание на надпреварата участваха 420 състезатели от 21 клуба от България, Турция, Сърбия и Румъния. Схватките бяха в дисциплините ката и кумите, а за 6-7 годишните имаше игра с макивара.

Плевенският клуб участва със 75 състезателя и заслужено вдигна купата за първото място в комплексното класиране по медали. Плевенчани спечелиха общо 36 медала - 13 златни, шест сребърни и 17 бронзови. На второ място се класира карате клуб "Монтана 2017", а трети се наредиха състезателите на троянския "Атнес".

Организатор и домакин на спортната проява бе президентът на "Петромакс" д-р Русалин Русалинов, който е и президент на Българската национална федерация по карате.

Специални гости на откриването на турнира, който е и част от спортния календар на община Плевен, беяха олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова, кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов и управителят на Панорама Мол Плевен Владислав Монов.