Окръжният съд гледа дело за причинена смърт на пътя

Крими

20-10-2024, 10:38

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Двама са обвиняеми

На 23 октомври, сряда, състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу двама обвиняеми с инициали Ю.К.Н., родена 1981 година от град София и М.Т.М., роден 1962 година от град Плевен.

Двамата са обвинени в това, че на 25.02.2018 година на път Бяла- Ботевград, обходен път на град Долни Дъбник, при независимо съпричинителство, причинили смъртта на едно лице и средна телесна повреда на друго, при пътно транспортно произшествие.

Обвиняемата Ю.К.Н. управлявала своя лек автомобил със скорост от 100 км/ч, при разрешена 90 км/ч, несъобразена и със заснежената пътната настилка. Обвиняемият М.Т.М. е предприел изпреварване, като навлязъл в насрещната лента, без същата да е била свободна за извършване на маневрата. В резултат на това, автомобилите на двамата обвиняеми се ударили странично, при което последвал и втори удар с лекия автомобил на пострадалите лица. В следствие на това на едното лице е нанесена средна телесна повреда, а другото е починало по-късно в болница, поради нанесените от катастрофата травматични увреждания.

Обвинителният акт е постъпил в съда на 18.07.2024 година и е образувано настоящото дело. За 14 септември е било насрочено първото разпоредително съдебно заседание. В него не е даден ход на делото, тъй като единият подсъдим не се е явил, по здравословни причини. Насроченото за 23 октомври съдебно заседание също е разпоредително.