Невяна Владинова беше лектор на курс по художествена гимнастика в Египет (СНИМКИ)

Спорт

08-09-2024, 21:50

Снимка:

БФХГ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В продължение на два дни вицепрезидентът на БФХГ представи тренировъчен план и план на подготовка за състезания

Вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова с двудневен курс в Египет. Плевенчанката получи покана да бъде лектор специално от президента на Техническия комитет към Международната федерация по гимнастика - г-жа Ноха Абу Шабана.

Целта на курса бе да бъдат запознати местните съдии с подготовката на състезателките по художествена гимнастика. Участие можеха да вземат само международни съдии - първа и втора категория.

В продължение на два дни вицепрезидентът на БФХГ представи тренировъчен план и план на подготовка за състезания. Въпреки краткото време за подготовка, което има, Владинова бе подготовила обширна презентация с теми от "Планиране на работата в национален екип" до "Подготовка за състезанията", минавайки през "Видове тренировки" , "Лагери" и "Психическа подготовка". Целият курс бе подчинен на богатия опит, който има Невяна като състезател, както и върху това, което е научила по време на обучението си в НСА "Васил Левски" със специалност "Треньор".

На теоретична и практическа част бе разделила от своя страна бившата грация курсът пред 40-те съдии, които присъстваха. Сред присъстващите бе и световната шампионка и майка на Стилияна Николова - Паулина Николова, която от години живее и работи в Кайро.

Вторият ден продължи с изработването на едно съчетание и целия процес, през който преминават треньор и състезател. Изключителен интерес от местните съдии, които не спираха да отправят своите въпроси към вицепрезидента на централата ни. Нашите грации са често канени от различни страни. Те са ценени по целия свят и този курс бе поредното доказателство за високата класа на българската школа.