Отборът на Спартак (Плевен) спечели купата на кмета в турнир по футбол в Ловеч

Спорт

08-09-2024, 17:41

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Общо осем отбора от футболни клубове от страната взеха участие в турнира за деца, родени през 2014 – 2015 г.

Купата на кмета в турнира по футбол за деца, родени през 2014 – 2015 г., спечели отборът на футболен клуб Спартак (Плевен). Втори се класираха момчетата на Чавдар (Бяла Слатина), трети остана тимът на Орловец (Габрово). Общо осем отбора от футболни клубове от страната взеха участие в турнира, който се проведе днес в Ловеч.

Връчени бяха и индивидуални призове. За най-добър вратар бе определен Максим Николов от Спартак (Плевен). Най-добър нападател стана Мартин Христов от Орловец (Габрово). Трима получиха отличието за най-техничен състезател – Християн Николов от ФК Чавдар (Бяла Слатина), Алекс Маринов от ФК Фортуна 1 (Плевен), и Ивайло Банчев от ФК Ловеч 1.

Статуетката за фейърплей отиде при ФК Ловеч 2, ФК Фортуна 2 (Плевен) и ФК Троян.

Наградите връчи зам.-кметът на Община Ловеч д-р Алдин Начков. Той поздрави всички участници, като им пожела здраве и да не спират устрема си да бъдат най-добрите. Само талант не стига, нужни са много труд и постоянство, изтъкна д-р Начков.

По-рано днес турнира откри зам.-кметът Цветелин Винчев, който призова малките футболисти да продължават да тренират и се състезават, защото спортът прави характера, и им пожела винаги във всичко да имат спортсменски дух.

Във футболния турнир днес взеха участие близо 140 деца.