Достойно! Габи Фиковска от СКП "Аквазард" участва в 3 плувни маратона в рамките на седмица (СНИМКИ)

Спорт

01-08-2024, 14:48

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Талантливото плевенско момиче се представи повече от впечатляващо, изправяйки се срещу значителна конкуренция от мъже и жени от всички възрасти

Габриела Фиковска от СКП "Аквазард" демонстрира страхотна форма, взимайки участие в 3 плувни маратона, провели се само в рамките на седмица! Талантливото плевенско момиче се представи повече от впечатляващо, изправяйки се срещу значителна конкуренция от мъже и жени от всички възрасти.

На 13 юли състезателката на плевенския клуб "Аквазард" се включи в дългоочакваното първо издание на Плувен маратон Царево, което събра в морския залив на града около 100 плувци от цялата страна. 16-годишната Габи преплува успешно 1600-метрова дистанция и успя да завърши на 12-то място.

65 участници от България, Германия, Украйна и Русия, сред които и Габриела, се включиха в традиционния плувен маратон в Созопол. Той се провежда всяка година на празника на града – 17 юли и е посветен на Св. Великомъченица Марина – покровителката на града. Тази година състезанието се проведе от морето, близо до остров „СВ. Кирик и Юлита“ до плажа на к. „Санта Марина“. Разстоянието беше около 1 км, като плевенчанката финишира на престижното седмо място.

Три дни по-късно Габриела Фиковска атакува и четвъртото издание на Международния плувен маратон „Порт Бургас“, организиран от КПС “Победа“ и световния шампион и рекордьор по плуване Цанко Цанков. Габи участва в двете дисциплини – 1000 и 3000 метра, завършвайки съответно на 7-мо и 8-мо място. В надпреварата, освен плувци от България, имаше представители на Русия, Сърбия, Турция, Северна Македония, Румъния, Унгария, Германия, Люксембург и Украйна.