Продължават битките с пожарите в Плевенско

Крими

19-07-2024, 10:12

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

През изминалото денонощие екипи на РДПБЗН – Плевен са участвали в ликвидирането на 32 произшествия

През изминалото денонощие екипи на РДПБЗН – Плевен са участвали в ликвидирането на 32 произшествия.

Погасени са били пожари в сухи треви, отпадъци, храсти и нискостеблена растителност в плевенския парк „Кайлъка“, в землищата на селата Тученица, Горник, Асеново, Трънчовица, Козар Белене, Стежерово, Писарово, край Кнежа – гробищен парк, край Червен бряг в местността „Ежов дол“ и местността „Маркова могила“, в село Буковлък на улица „Белмекен“, в село Брест на улица „Крали Марко“, в село Комарево на улица „Балкан“, в град Гулянци на улица „Шипка“, в град Кнежа на улица „Стоян Михайловски“, в село Подем на улица „Георги Бенковски“.

В 14:50 часа в землището на село Татари са изгорели 25 дка широколистна гора. Бързата намеса на служителите от РС ПБЗН-Белене с два пожарни автомобила е спасено 75 дка широколистна гора.

На 18 юли в 13:35 часа екип на РС ПБЗН – Плевен е извършил техническа помощ - отстраняване на паднало дърво върху товарен автомобил. Инцидентът е станал в областния град до фабрика „Тип труд“.

В 18:30 часа служители от РС ПБЗН – Плевен са отстранили опасно надвиснала ламарина на осмия етаж на жилищен блок на улица „Сан Стефано“ в Плевен.

През изминалото денонощие са отстранени паднали дървета от пътните платна на улиците „Г.М. Димитров“ и  „Трапезица“ в Плевен.