Инцидент с тротинетка в центъра на Плевен

Крими

18-07-2024, 09:36

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Пострадало е момче

За инцидент с тротинетка в центъра на Плевен, станал снощи, съобщават очевидци във Фейсбук.

"10-годишни хлапета, с тротинетки за по 7к+ лв. в 12ч през нощта, на пълната газ по центъра, возят се по двама и следователно, за да не се блъснат в някакви минувачи, падат и единият си вади рамото... евала родители, страхотни сте!", пише Огнян Симеонов към снимката, която е публикувал във фейсбук групата "Забелязано в град Плевен".

Както вече писахме, петнадесет акта, два фиша и изпратени покани към родители и настойници на непълнолетни за връчване на актове за нарушения от водачи на електрически тротинетки в централната пешеходна зона на Плевен - това е равносметката за изминалия месец от началото на кампанията, подета от Община Плевен срещу нарушителите на реда за движение на тези превозни средства в града. Акцията започна със седмица толеранс, през която контролиращите органи отправяха само предупреждения към нарушителите, без налагане на санкции.

Специализираната акция срещу нерегламентираното движение на електрически тротинетки в централната пешеходна част на Плевен е съвместна инициатива на Общинския инспекторат и служители на МВР от Първо и Второ районно управление чрез общи патрули. Операцията е провокирана от многобройни сигнали и жалби на граждани, обезпокоявани от „летящи тротинетки“.