Предстои мобилност на учители от педагогическия състав на ДФСГ „Интелект“

Животът

16-07-2024, 17:02

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Предстои мобилност на десет учители от педагогическия състав на ДФСГ „Интелект“  по проект „Digital INTELLECT in the  Digital Age“ - образователна ИНОВАТИВНА лаборатория.

В подкрепа на избраната тема за работа по проекта и в продължение на училищната политика за активна връзка с бизнеса, настоящото проектно предложение дава възможност за реализиране на мобилности на учители.

Своя опит учителите ще обогатят в бази в гр. Дъблин, Ирландия договорени от партньора ни WORK EXPERIENCE AGENCY LTD.

Предстои обмяна на опит с цел развитие и надграждане на  моделите на работа за цифровизация в  образованието, развитие на професионалните компетенции за работа със системи и технологии за управление на знанието, образованието, разширяване на знанията за хибридните облачни модели, подпомагащи професионалното развитие на подрастващите и др. Това е една малка част от предстоящата тематика по време на мобилностите, която в съчетание с образователната методика ще подпомогне и процеса на адаптиране на ученициte в бъдеще към новата работната среда. 

Това е една нова възможност за повишаване на професионалните компетенции на учителите, разширяване на професионалния мироглед и ключ към повишаване на конкурентоспособността.

Мобилностите са и   вдъхновение за един дигитален диалог, който развива умения на емпатия, активно слушане, уважение към мнението на другите и конструктивна асертивност в дигиталното общество.