Ще има ли сили Англия да спечели финала?

Спорт

14-07-2024, 13:07

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Трите лъва" бяха фаворит още преди началото на турнира

Време е за големия финал - Англия и Испания се изправят един срещу друг в битка за титлата на Стария континент. 50 мача вече се изиграха на Евро 24, настъпи моментът за най-важния. Novsport.com дава своите 3 причини за триумф на "Трите лъва".

Точното място

Едва ли скоро Англия ще има възможност да спечели трофей от голям форум на по-подходящо място от това в Германия. Историята на това съперничество е почти толкова дълга, колкото и историята на самия Цар Футбол. Може би дори много повече, защото тук е замесена и политиката. Великите мачове между "Трите лъва" и Бундестима не са един и два, сега турнирът бе лишен от такъв, но евентуален триумф на Англия ще се помни дълго и заради локацията. Да, преди 3 години всички вярваха, че е настъпил моментът и "Уембли" е перфектният стадион за тази цел, но се оказа, че има дори по-добро място - в сърцето на големия съперник. 

Оцеляването

Дотук Англия оцеля на Евро 2024 - на осминафинала срещу Словакия, когато секунди преди края на продължението изоставаше с 0:1, а после дойде магията на Джуд Белингам. Тимът на Гарет Саутгейт спечели с дузпи срещу Швейцария на четвъртфиналите, въпреки че изоставаше с 0:1 при оставащи 15 минути до края на мача. После дойде ред и Букайо Сака да бъде герой. На полуфиналите и Нидерландия раздразни лъва с гол на Шави Симонс, за да дойде обратът. Англия доказа, че знае как да се справя при криза, а жокерите от резервната скамейка се справяха отлично. Повече от сигурно е, че имат сили за още един обрат, ако се наложи.

Историята

В общия баланс Англия има 14 победи, равенствата са 3, а победите за Испания са 10. Това не може да е показателно, но все пак трябва да се има предвид. Последните мачове между двата отбора бяха в Лигата на нациите през 2018г., когато Испания спечели като гост с 2:1, а след това англичаните спечелиха с 3:2 като гост в Испания. Освен това "Трите лъва" влязоха като фаворит в турнира и защитиха това си реноме дотук при все, че играта им не бе най-добрата.

Ако Англия е и твоят фаворит, можеш да се довериш на тях на сайта Palms bet, където те очакват още много опции и изненади!