На 67 сигнала за произшествия реагираха плевенските огнеборци през почивните дни

Крими

08-07-2024, 11:18

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Няма пострадали хора

За периода от 4 юли до 8 юли екипи на РДПБЗН са участвали в ликвидирането на 67 произшествия. Погасени са били пожари в сухи треви, отпадъци, храсти и нискостеблена растителност в Плевен на улица „Осъм“, в местността „Плочата“, ж.к „Дружба“ и в ж.к. „Сторгозия“, в градовете Кнежа, Левски, Гулянци, Искър и Червен бряг, в землищата на селата Буковлък, Сухаче, Новачене, Крушовене, Лепица, Опанец, Дисевица, Търнене, Петърница, Коиловци, Брегаре, Ясен, Вълчитрън, Девенци, Дъбован, Крушовица, в село Асеновци на улица „Първи май“, в село Горни Дъбник на улица „Иван Шишман“, в село Пелишат на улица „Цветан Спасов“, в село Брест на улица „Христо Ботев“, в село Ставерци на улица „Александър Стамболийски“, в село Бреница на улица „Иван Ангелов“. На 5 юли в 00:51 часа в районната служба в Никопол е постъпил сигнал за пожар в навес за стопански инструменти. Огънят се е прехвърлил от запалени сухи треви и са унищожени фургони и паянтови постройки. 

В 13:07 часа на 4 юли се е самозапалил товарен автомобил „Волво“ на главен път Е 83 в района на село Гривица. Пламъците са локализирани и потушени от служители на РСПБЗН – Плевен.
 
На 4 юли в 06:44часа на главен път Е 83 в близост до село Радомирци екипи на РСПБЗН – Червен бряг са разчистили след пътен инцидент между товарен автомобил „Даф“ и лек автомобил „Фолксваген“.

На 7 юли пожар от късо съединение от трафопост се е прехвърлил в бали със слама. Изгорели са  530 бали. Сигнал за произшествието е постъпил в 20:00 часа. Екип на РСПБЗН – Плевен е погасил пламъците и е спасил сгради в близост.  

Тази нощ в 02:37 часа екип на УПБЗН – Долна Митрополия е отреагирал на сигнал за пожар в стопанска постройка – цистерна във Втори стопански двор на пътя Крушовене – Байкал. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение в товарен автомобил – автоцистерна. Унищожени са фураж 5 тона, 500 кв.м. разгърната площ, трактор, лекотоварен автомобил и 500 литра дизелово гориво. Бързата реакция на огнеборците е спасила 500 бали фураж.