Проведоха обучение за младежи на тема "Медийно говорене и поведение пред публика"

Новините

04-07-2024, 09:57

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Гост-лектор бе журналистът Георги Стоянов.

Обучение на тема "Медийно говорене и поведение пред публика" по проект "Младежки медийни кореспонденти № 2023-3-BG01-KA154-YOU-000175738, се проведе на 3 юли в зала "Европа" на ДФСГ "Интелект". Гост-лектор бе журналистът Георги Стоянов.

Обучението бе основа за успешно присъствие в медиите. То имаше за цел да научи Младежките медийни кореспонденти как да стигнат до по-широка публика, как да привлекат и задържат вниманието на медиите и публиката. Младежите получиха практични съвети, които да им помогнат да надградят уменията си и да постигат възможно най-добри резултати с изявите си. Запознати бяха с ясен алгоритъм за действие, който е на базата на дългогодишния опит на Георги Стоянов като журналист, репортер и водещ.

Младежите научиха кои са най-честите грешки, които хората, стремящи се към медийно присъствие, допускат. Обсъдиха как да бъдат атрактивен събеседник и как да формулират посланията си, така че публиката да ги чуе.

Георги Стоянов започва да се занимава активно с журналистика през 2007 г. Работил е в редица печатни и онлайн медии, в които е бил автор, репортер и редактор. От 2014 г. е главен редактор на информационния сайт Plevenutre.bg. Същата година написва и издава книгата “Никога не се предавай: Историята на Детелин Далаклиев”, описваща живота на световния шампион по бокс от Милано 2009. През 2019 година създава книгата "Останете живи", насочена срещу войната по пътищата в България, с която обикаля десетки градове и училища в страната, за да разговаря с младежи-бъдещи шофьори. В началото на 2020 година книгата и съпътстващата я кампания са отличени с Първа награда в категория "Журналистически материали, публикации в пресата, журналисти, предавания и медии отразяващи проблемите на пътната безопасност" на Деветите "Годишни награди за пътна безопасност". През 2024 година излиза второ допълнено издание на книгата "Останете живи".