Елизабет Захариева спечели най-голямата награда на престижен междунaроден фестивал

Плевен Лайф

02-07-2024, 17:49

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенското момиче покори всички с гласа и сценичното си присъствие

От 22 до 26 юни в Пинето (Италия) се проведе международният фестивал за млади таланти "The Future of Nations". Фестивалът е с 12-годишна история и е утвърден като изключително престижен. В него членове на журито са действащи артисти-изпълнители със звезден рейтинг и утвърдени музикални професионалисти, продуценти и композитори. Те оценяваха таланти от 15 държави на възраст до 25 г. от Куба, Венецуела, Казахстан, Гърция, Украйна, Италия, Латвия, Армения, Израел и др. Елизабет Захариева беше единственият представител на България.

Нивото на участниците беше много високо. Взеха участие певци, победители от конкурси като "Детска нова вълна", "Гласът на Украйна", "Славянски базар” и др. Фестивалът се проведе с подкрепата на кмета на Пинето, кметовете на още четири области в Италия, а яркото събитие е от календара на Световната асоциация на фестивалите (WAF).

Елизабет изпълни 4 песни - две от тях на грандиозния гала концерт, провел се на голяма открита сцена в центъра на града. Тя покори всички с гласа и сценичното си присъствие. Отзивите на журито за нея бяха: "най-яркият изпълнител", “българското момиче с прекрасната вокална техника и много широк диапазон ", "завършен артист изпълнител".

Елизабет убедително спечели най-голямата награда - Гран при на фестивала. Неочаквано за нея тя бе избрана лично от звездата Лайма Вайкуле да бъде специален гост като млада звезда на нейния конкурс и да представи своя авторска песен със симфоничния оркестър на Латвия. От 2023 г. Елизабет композира собствена музика, която "облича" в авторски текстове на български и английски език. Laima Rendezvous Festival в Латвия е един от най-известните фестивали в световен мащаб. Той ще се проведе през юли в Юрмала.

Елизабет е особено щастлива, че ще бъде специален гост на звездния конкурс, за който все още няма навършените години за участие. С нея на една сцена ще са световно известните Londonbeat , Lucky Love , BI-2, Настя Каменских, Group MusiQQ и много други.

Вокални педагози на Елизабет са д-р Доротея Люцканова и Константин Работов.

Елизабет е член на Клуб 2015, Клуб 2016, Клуб 2017, Клуб 2018, Клуб 2019, Клуб 2020, Клуб 2021, Клуб 2022 и Клуб 2023 "Успелите деца на България" на Фондация “Димитър Бербатов”. Лауреат на Голямата награда за 2019 г. и 2021 г., финалист за 2020 г. и 2022 г.