Йосиф Панов ще се бие с бивш световен шампион

Пепелянката излиза за най-сериозното изпитание в своята кариера на 20 юли

Йосиф Панов ще се бие с бившия световен шампион Мигел Васкес в основния мач на голямата галавечер "Max Fight 59" в Свети Влас, съобщава спортният сайт jungle.bg. Пепелянката (25 победи, 11 с нокаут и 3 загуби) излиза за най-сериозното изпитание в своята кариера на 20 юли, като срещата ще бъде в осем рунда.

Васкес има в актива си 44 победи (17 с нокаут) и 12 загуби. В биографията си има много впечатляващи факти - изправял се е срещу най-успешния мексикански боец през последните години Канело Алварес. В своя дебютен двубой през 2006-а мексиакнецът играе срещу бъдещата суперзвезда в четирирундова среща, която приключва с победа за Канело, за когото това е едва трети мач, с 2:1 съдийски гласа. Двамата играят реванш две години по-късно - Алварес отново е победител в 10-рундова война.

През 2010-а Мигел Васкес печели световната титла в лека категория. Мексиканецът прави шест поредни защити. В следващите години продължава да се бие на много високо ниво, като е имал мачове с Джош Тейлър, Охара Дейвис, Люис Ритсън и др.