Откриха стрийт фитнес площадка в ДФСГ "Интелект" (СНИМКИ и ВИДЕО)

Спорт

28-06-2024, 13:19

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"С общи усилия направихме нещо хубаво и се надявам да бъде в полза на нашите деца", сподели директорът на ДФСГ "Интелект" Емил Райков

Площадка за стрийт фитнес бе открита днес в Държавна финансово-стопанска гимназия "Интелект" в Плевен. Съоръжението стана факт по инициатива на Сдружение "Чемпиънс Фактори" и със съдействието на Йордан Грижов, SPF България и Община Плевен.

"Радвам се, че в края на учебната година можем да дадем старт на нещо хубаво. Изключително съм радостен, че създаваме условия за спорт на нашите деца. Спортът възпитава на дисциплина и организация, калява организма... Искрено се надявам тези уреди да не останат така красиви само на картинка, а да се използват ежедневно от нашите деца, а и от хората от квартала. Благодаря на първо място на Йордан Грижов, защото тази площадка стана факт с негова помощ. Разбира се и с помощта на "Чемпиънс фактор" и Община Плевен. С общи усилия направихме нещо хубаво и се надявам да бъде в полза на нашите деца", сподели директорът на ДФС "Интелект" Емил Райков по време на днешното откриване.

„Финансирането на спортните съоръжения е по програма "Изграждане на леки спортни съоръжения в центрове за институционални грижи" (2023–2024). Първоначалните разговори, които проведохме с кмета д-р Валентин Христов, бяха за изграждането на една площадка по програмата в Плевен – на територията на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания на ул. "Даскал Димо" №7. Пълното съдействие обаче, което получихме от Общината чрез цялостното обезпечаване на строително-монтажните работи по подготовката на основите и каучуковата настилка на площадките, както и подкрепата в Общинския съвет, направи възможно Плевен да получи уреди не за една, а за две нови зони за стрийт фитнес. Така на практика се появи и втората площадка в ДФСГ „Интелект“", информираха от "Чемпиънс Фактори".

След като площадката бе официално открита, представители на спортен клуб "Street Workout Bulgaria" показаха примерни упражнения на многофункционалния уред, като в демонстрациите се включиха и ученици на ДСФГ "Интелект", които също показаха завидна форма и умения.

Площадката на територията на плевенската гимназия ще може да се ползва свободно в рамките на работния ден не само от нейните възпитаници, но и от младежите в квартала.

Вижте още във видеото: