Плевен с инициативи за Деня на безопасността на движението по пътищата

Животът

27-06-2024, 16:35

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Община Плевен призовава всеки гражданин като водач, пътник и пешеходец към етичност, уважение, толерантност и спазване на правилата за движение

Деца от четири детски градини в Плевен се включват в два поредни дни в инициативи за отбелязване на Националния ден на безопасността на движението по пътищата - 29 юни.

„Община Плевен осъществява проявите съвместно с Областната дирекция на МВР, „Пътна полиция“, ДАИ и ръководствата на четирите детски учебни заведения. Много е важно децата да се научат да пресичат правилно, да се движат безопасно, какво означава червената светлина, стоп-палка и т.н. Искаме те да бъдат внимателни на пътя“, заяви Лидия Петкова - заместник-кмет по “Обществен ред и сигурност“ в Община Плевен.

Днес занятие по пътна безопасност проведоха малчуганите в ДГ „Звънче“ - гр. Плевен. Гости в детската градина бяха представители на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ /ИААА/ в лицето на началника на службата на местно ниво Георги Желев, старши инспектор Маргарит Христов, инспектор Даниел Костов и София Кирилова - служител в ИААА и майка на един от възпитаниците на „Звънче“. На децата беше разяснено защо е важно да спазват правилата за безопасно движение на пътното платно и тротоара. Малчуганите показаха завидни познания и подготовка по темата, поздравиха гостите и подариха рисунка на началника на ИААА - Плевен, Георги Желев.

Занятие на открито днес проведоха и децата от сборната група в ДГ „Щастливо детство“ –гр. Плевен, с директор Цветелина Симеонова. Тепосрещнаха инспектор Петър Найденов от Първо РУ - Плевен. По време на занятието, провело се на специалната площадка в двора на учебното заведение, децата се запознаха с правилата на движение, как да пресичат безопасно, учиха за светофарите, пешеходните пътеки, важни знаци при движението по пътищата. Интерес предизвика и присъствието на полицейската патрулка.

В петък, 28 юни, занятия по безопасност на движението ще се проведат в ДГ „Щурче“ - гр. Плевен с директор, Христинка Рангелова и в ДГ „Слънце“ - гр. Плевен, с директор Цветомира Добрева.

Община Плевен призовава всеки гражданин като водач, пътник и пешеходец към етичност, уважение, толерантност и спазване на правилата за движение.