Плевен беше домакин на семинар за здравословния начин на живот

Спорт

24-06-2024, 15:46

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Събитието е част от проекта „Дунавски младежки фестивал на драконовите лодки“

Семинар „Бъди активен, а не пасивен“ се проведе в Плевен, събитието е част от проекта „Дунавски младежки фестивал на драконовите лодки“. Целта е младите хора да изградят умения за социално отговорно поведение, създаване на навици за редовни занимания със спорт, туризъм и физически активен начин на живот, като модел за превенция на различни форми на заболявания. В края на семинара в Плевен имаше и практическо занятие – гребане на драконов тренажор на симулатор за гребане на драконови лодки.

Семинарът бе организиран от сдружение „Бокая“ и е част от проект „Дунавски младежки фестивал на драконовите лодки“, който се изпълнява по Националната програма за младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта. Националната кампания се провежда в 10 области на България, сред които и Плевен, целта е увеличаване знанията за здравословния начин на живот и социалното приобщаване чрез спорт за всички поколения и социални групи.

Фестивал на драконовите лодки се състоя в Русе в лесопарк „Липник“ на 22 и 23 юни 2024 г., Видин традиционно също е домакин на надпревара с драконови лодки.