Изложението “Дни на иновациите в образованието” гостува в Плевен

Животът

24-06-2024, 14:12

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Събитието се организира от Център за творческо обучение с подкрепата на Община Плевен и е отворено към представители на детски градини и училища

Изложението “Дни на иновациите в образованието”, което представя най-новите тенденции в развитието на световното образование, ще гостува в Плевен този четвъртък, 27 юни. Събитието се организира от Център за творческо обучение с подкрепата на Община Плевен и е отворено към представители на детски градини и училища.

Програмата включва две части, като първата се фокусира върху изкуствения интелект в образованието и неговата роля за оптимизиране на административните процеси и учебната среда. Втората част ще разгледа въпросите за социално и емоционално развитие на децата, както и подходите на STEAM обучението.

Тази година акцент в "Дни на иновациите в образованието" е използването на изкуствен интелект в образованието - как може да улесни администрирането на процеси и дори да влезе в класната стая. Специално участие със споделена успешна практика ще има и Google реферетно училище СУ “Стоян Заимов”, гр. Плевен. Те ще разкажат за своя опит с модела 1:1 в начален и прогимназиален етап и внедряване на Google Workspace в административните процеси.

Събитието ще се проведе на 27 юни в  концертна зала “Катя Попова” (пл. Възраждане 4) от 09:30 ч. до 12:30 ч. за детските градини и от 12:45 ч. до 16:00 ч. за училища. Изложението е безплатно и в него могат да участват по двама представители от образователна институция от град Плевен и областта. Необходима е онлайн регистрация за детски градини и за училища.

Център за творческо обучение е водеща организация в областта на образователната трансформация в България и има над 10-годишен опит в сферата на образователните технологии. “Дни на иновациите в образованието” е поредица от информационни събития и срещи с училища и детски градини в България, които се провеждат в партньорството на местните общини и регионални управления по образованието. Досега събитието беше посетено от стотици директори и учители в градовете София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Русе, Добрич, Благоевград, Пазарджик, Сливен.