Стотици декари пшеница изгоряха край Плевен

Крими

24-06-2024, 10:01

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

41-годишен работник е пострадал при опит да загаси запалил се трактор, получил е средна телесна повреда от изгарянията

През почивните дни пожари в сухи треви, нискостеблена растителност и отпадъци бяха погасени в землищата на селата Коиловци, Чомаковци, Обнова, Биволаре, Бохот, Бресте, Крета, Брест, Долни Луковит, Сухаче – гробищен парк, Бръшляница, Божурица, Новачене, в село Ленково, в село Брест на улица „Мусала“, в село Писарово на улица „Волга“, в село Божурица на улица „Пролет“, в Плевен на улиците „Мария Кюри“ и „Осъм“, както и в местността „Бала баир“, в град Долни Дъбник на улица „Вит“, в град Искър на улица "Чаталджа", в Летница на улица "Дунав" в градовете Левски, Кнежа и Долни Дъбник.
  
Вчера в 12:34 часа е постъпил сигнал за пожар в сухи треви, храсти и житен блок в землището на село Коиловци. Изгорели са 250 дка посеви пшеница. Бързата намеса на екип на РСПБЗН – Плевен е спасила 750 дка посеви – пшеница.

В 16:45 часа в землището на Бръшляница са изгорели 150 дка пшеница. Екип на У ПБЗН – Сторгозия е успял да спаси 850 дка.

В 17:25 часа се е запалил трактор в землището между селата Рибен и Бръшляница. Селскостопанската машина е напълно унищожена от пламъците. В опит да гаси огъня е пострадал 41-годишен работник. Получил е средна телесна повреда от изгарянията.

В 20:24 часа трактор се е запалил и в землището на село Вълчитрън. Изгорели са 200 бали фураж и две ремаркета. Причина за инцидента е техническа неизправност.

В 21:30 часа са изгорели 20 дка жита край Белене. Служители от районната служба в крайдунавския град са спасили 330 дка посеви пшеница от землището.

Шест екипа огнеборци са гасили пожар във фабрика за олио в Кнежа. Сигналът е постъпил в 18:41 часа на 21 юни в Оперативния център на РДПБЗН – Плевен. Незабавно са изпратени екипи на РСПБЗН-Кнежа, РСПБЗН - Плевен, РСПБЗН – Червен бряг и РСПБЗН – Бяла Слатина за погасяване на пожара. При огледа е установено, че са изгорели 3 000 кв.м покривна конструкция на две складови помещения, унищожени са 2000 тона слънчоглед, масивни складови и спомагателни постройки 3000 кв.м. разгърната площ, машини за обработка на слънчоглед и редлер. Причините за инцидента и нанесените щети са в процес на установяване. Уведомен е дежурен прокурор от РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство.

На 22 юни в 08:30 часа екип на У ПБЗН – Сторгозия е извършил техническа помощ - разчистване на площадка за кацане на медицински хиликоптер на плевенската улица „Мария Кюри“. 

На 23 юни огнеборци от Плевен са отреагирали на сигнал за взрив на газова бутилка на тераса в областния град на улица „Христо Ясенов“.