Вижте в кои части на Плевен и региона ще спират водата днес

Новините

19-06-2024, 09:17

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Актуална информация от ВиК - Плевен

Поради аварийни ремонти на вътрешни водопроводи в град Плевен, днес от 9,30 часа до 14 часа ще бъде нарушено водоснабдяването на следните райони: Между бул. „Христо Ботев, ул. „Трети март“, ул. „Александър Малинов“, ул. „Рига“ и ул. Чаталджа“ ; На бул. „Георги Кочев“ № 1, над магазин „Лидъл“.

Във връзка с присъединяването на новоизграден водопровод към съществуващата мрежа на град Долни Дъбник, днес и на 20 юни 2024 година, от 8 до 17 часа, се налага преустановяване на водоподаването в града. Обектът е част от проекта на община Долни Дъбник: „Реконструкция на водопроводни клонове гр. Долни Дъбник- 1 етап".

Днес ще продължат строително- ремонтни дейности за присъединяването на реконструиран участък от довеждащ водопровод „Черни Осъм” към съществуващия водопровод при пътен възел „Плевен“ на автомагистрала „Хемус“. Водоподаването за селищата, водоснабдявани основно от „Черни Осъм“, а именно: Брестовец, Бохот, Къшин, Ласкар, Николаево, Ралево и Тодорово, е възобновено. Очаква се ремонтните дейности да продължат през целия ден. В случай, че се наложи спиране на водата, от ВиК ще информират допълнително.

В област Плевен ще се отстраняват аварии на довеждащи водопроводи в Брестовец, Тодорово и Рупци, а в Горник, Садовец и Сомовит- на вътрешни мрежи. Водоподаването в тези населени места ще бъде с нарушения от 9 часа до 15 часа. Екипи на Дружеството ще работят и по изпълнението на инвестиционната програма за реконструкция на ВиК мрежата в област Плевен. Обектите са в град Гулянци, на улица „Осми март“ и в село Пелишат. Не се предвижда спиране на водоснабдяването. Ако настъпят промени, ще информираме допълнително.