Съдят трима за грабеж и убийство на възрастен мъж в Пелишат

Крими

16-06-2024, 10:24

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен

На 20 юни, четвъртък, състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа наказателно дело, което е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу трима обвиняеми с инициали Р.З.Р. - роден 1993 година, М.А.М. - роден 2001 година (непълнолетен към момента на извършване на престъплението) и И.Р.С. - роден 2002 година (непълнолетен към момента на извършване на престъплението) и тримата от село Пелишат.

Те са обвинени в това, че на 04.12.2017 година в село Пелишат, в съучастие като извършители, отнели от П.Н.Ц. движими вещи на стойност над 530 лева, като употребили за това сила и грабежът е придружен с убийството на лицето.

Тримата живеят в едно и също село, както и жертвата. На посочената дата обвиняемият М.А.М. видял пострадалия в автобуса от град Плевен до село Пелишат и решил да го ограби, като убедил присъстващия в същия автобус обвиняем И.Р.С. да му помогне. Причакали го след като слезли всички в село Пелишат и под предлог, че искат да му помогнат с тежки чанти го убедили да минат през гориста местност до дома му. Там се присъединил и третия обвиняем Р.З.Р. и тримата заедно започнали да нанасят побой над жертвата. В следствие на множеството удари с ритници, юмруци и различни неустановени предмети, в гърдите, корема и главата на пострадалото лице, са му причинени множество травми довели до смъртта му.

Обвиняемите са с лоши характеристични данни и престъплението е извършено с особена жестокост, като тримата с общи усилия са извършили деянието, искайки смъртта на П.Н.Ц.

Съдебното заседание е насрочено като разпоредително.