Плевенските огнеборци със силно предстaвяне на турнира за купа „Севтополис“

Спорт

13-06-2024, 08:00

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В надпреварата за пореден път участваха едни от най-добрите отбори по пожароприложен спорт в страната

За периода 10-12.06.2024 г. в гр. Казанлък се проведе станалия вече традиционен турнир по пожароприложен спорт за купа „Севтополис“. В надпреварата за пореден път участваха едни от най-добрите отбори по пожароприложен спорт в страната.

В дисциплината "Изкачване с щурмова стълба" третото място бе за Йордан Желев от Стара Загора, а второто място за съотборника му Георги Георгиев. Първенец в дисциплината е Християн П. Христов от отбора на Плевен. Най-добрите 8 от редовните опити се състезаваха на принципа на директните елиминации за купата на директора на РДПБЗН – Стара Загора, която тази година бе за състезателят на Пловдив Михаил Костов.

При 100-метровата пътека бронзовото отличие бе са Деян Огнянов от Стара Загора, среброто за Михаил Костов, златният медал украси врата на Венелин Георгиев от Враца.

В Двубоя победител бе Михаил Костов, а подгласници му бяха Георги Георгиев и Християн Христов, заели съответно второто и третото място.

В 100-метровата щафета с препятствия златните медали бяха за квартета на Стара Загора. Сребърните отпътуваха за гр. Пловдив, а с бронза се поздравиха РДПБЗН - Кърджали.

В популярната като най-пожарникарската дисциплина „Бойно разгръщане от мотопомпа“ златото бе за дебютантите в турнира отборът на РДПБЗН – Шумен. След тях се наредиха седмиците за РДПБЗН – Пловдив и РДПБЗН – Кърджали. Отборите направиха и по 2 допълнителни опита с мотопомпа Rossenbauer Fox 4. Като най-бързи с време 28.12 секунди огнеборците от РДПБЗН – Плевен, които грабнаха и специалната купа.

Наградите бяха връчени от директора на ГДПБЗН – МВР гл. комисар Ал. Джартов, директора на РДПБЗН - Стара Загора ст. комисар Стоян Колев, директора на РДПБЗН – Враца комисар Кирил Василев, директора на РДПБЗН – Кърджали комисар Сергей Заимов, директора на ЦСПП по ПБЗН комисар Мирослав Митев и зам.-кмета на Община Казанлък Драгомир Петков.