Плевенската полиция ще се сдобие с 11 нови леки plug-in хибридни автомобила и 1 високопроходим

Мисия

12-06-2024, 12:19

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Plug-in хибридната система позволява батериите на автомобила да се зареждат от работата на бензиновия ДВГ, както и от външна електрическа станция

Министерство на вътрешните работи предвижда закупуването на нови 280 леки plug-in хибридни автомобила и още 20 високопроходими, които могат да бъдат и с обикновени дизелови двигатели с вътрешно горене (ДВГ). Това сочи публикувано в Портала за обществени поръчки обявление за пазарни консултации за установяване на актуална пазарна стойност на обществена поръчка с предмет "автомобили и полицейско оборудване". Поръчката се организира по проект NextGeneration EU.

Plug-in хибридната система позволява батериите на автомобила да се зареждат от работата на бензиновия ДВГ, както и от външна електрическа станция.

ОД на МВР – Плевен ще придобие 11 нови леки plug-in хибридни автомобила и 1 високопроходим по този проект.

В обществената поръчка е включена още възможността за закупуването на 20 броя електрически зарядни станции за високопроходимите автомобили и 280 за леките, по 210 броя ТЕТРА радиотерминали, светлинно-звукови сигнални уредби, и LED фенери, 840 конуси и 420 ролки полицейска лента.