Тихомир Иванов: Има време до Олимпиадата, има шансове

Спорт

12-06-2024, 11:36

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Имам още няколко състезания, смятам, че ще се класирам", коментира плевенчанинът

Тихомир Иванов раздели шестото място в европейския финал в скока на височина в Рим, след като преодоля 2.22 м снощи. Титлата спечели олимпийският шампион и фаворит на домакините Джанмарко Тамбери с нов рекорд на шампионатите от 2.37 м.

“Звучи малко странно, но е малко като феникс от пепелта. Зимата, когато стана проблемът, изобщо не мислех, че ще имам възможността да скачам лятото. Тогава един човек ми каза, че ще скачам лятото. Аз наистина не му повярвах, защото нещата не бяха много ок. Не можах да направя скока, който направих на квалификацията и преди това през сезона. Един път се получава, един път не се получава. Честно казано не знам на какво се дължи това. Главата ми е на сектора, определено се чувствам на място, знам какво правя. Може би ми трябват малко повече състезания и да натрупам стартове този сезон на хубави височини. Явно имам нужда от скокове и то в състезателен режим", коментира Тихомир.

"Участвам на четири европейски и на четири финала. В Мюнхен станах осми с 2.18 м мисля. Тук съм шести с 2.22 м. Аз съм си на сектора като цяло. Въпросът е да подобрявам постиженията си на всяка европейско, но за жалост не се получава. Натрупват се някакви проблеми и за жалост това е спортът - знам, че всеки има някакви очаквания. Аз също имам някакви очаквания към себе си, но да кажа, че не съм доволен - няма смисъл. Доволен съм, на сектора съм, състезавам се. Има какво да подобря, ще се опитам да го направя. Има време до Олимпиадата, има шансове. Имам още няколко състезания, смятам, че ще се класирам. Но и да не се класирам, не свършва нищо.", каза още той.

"Успях да се върна бързо към нивото, което загубих. Смятам, че сме на правилен път, но това, което трябваше да правим днес, въобще не дойде. Първите ми два скока бяха ужасни. Въобще няма нищо общо със скока, който трябваше да направя. Третият опит да речем, че горе-долу ставаше. Не е психологически. В момента, в който трябва да дам скорост на скока, започвам да бъркам други елементи. Смятам, че ми трябват още няколко състезания за това, което съм тренирал. С Помашки знаем, че съм подготвен, въпросът е да го реализираме”, заяви 29-годишният плевенчанин пред българските журналисти в Рим след финала, цитиран от Sportal.bg.