Любомир Минчев ще води Спартак и през следващия сезон

Спорт

11-06-2024, 08:18

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенчани отново са получили покана за участие в Европейската северна лига

В Спартак Плевен нямат никакво намерение да правят промени на треньорския пост. На пейката на „синьо-белите“ в близко бъдеще ще продължи да бъде Любомир Минчев. Това потвърди пред БНТ генералният мениджър на клуба Богдан Петков.

Наставникът ще води тима от Плевен и през следващия сезон.

„Той ще бъде треньор. Не виждам смисъл от промени, няма повод и причина да се стига до тях. Свършихме добра работа, продължавам да твърдя, че това е най-добрият български треньор, без да искам да подценявам неговите колеги. Мисля, че работим добре заедно и напредъкът при отбора е очевиден при този наставник. Тепърва започваме разговори за работата по селекцията“, подчерта Петков.

Минчев пое спартаклии в началото на 2023 година. Под негово ръководство Спартак стигна до среброто в турнира за Купата на България и се нареди на четвъртото място в плейофите на Националната баскетболна лига, а освен това дебютира и в Европейската северна лига.

Плевенчани получиха покана за участие в Европейската северна лига и през следващия сезон.

„Имаме покана да играем отново в Европейската северна лига, но е много важно да се разбере, че в момента при настоящата ситуация и особено след това, което се случи по време на сезона, Плевен е най-скъпото място да имаш отбор. Това трябва да е ясно на обществеността, към този момент в София ще ни е по-удобно да играем“, заяви Петков.